Kleding, schoenen of een nieuwe koptelefoon… Allemaal leuke dingen die je op je verlanglijstje kunt zetten voor je verjaardag of voor kerst. Maar als je echt een geweldig cadeau wil vragen voor een iets groter budget, dan heb ik iets voor bovenaan je wishlist. Het cadeau van het moment is namelijk een goede monitor! Wil je weten waarom? Dat zal ik jullie eens even haarfijn uitleggen.

De volledige game-experience

Allereerst zal een goede monitor zorgen voor een geweldige game-experience. Ideaal als je na het studeren of werken een avondje vrij hebt en zin hebt om online te gamen met de mannen. Door het vlijmscherpe beeld, het levensechte geluid en de duidelijke kleuren zal je je voelen alsof je zelf in de game zit. Heel gaaf dus en zeker het geld waard om de beste monitor hiervoor aan te schaffen. En het zal je vast niks verbazen als ik je vertel dat ze monitors hebben die bijna gemaakt zijn voor het gamen! Ze geven online heel duidelijk aan welke hiervoor het beste zijn en wat de nadelen aan bepaalde monitors zijn. Lees je dus wel even goed in voor je er eentje aanschaft.

Een filmavond om nooit te vergeten

Ook kan je met zo’n mooi beeldscherm (monitor) een top filmavond organiseren. Je vrienden, vriendinnen of zelfs vriendinnetje zal/zullen versteld staan van het beeld en geluid. En dat is natuurlijk een hele goede manier om een goede indruk achter te laten ;). Het is zowel goed voor een romantische avond met je vriendinnetje als een enge horror. Je zal ook bij het filmkijken meer het gevoel hebben dat je de film beleeft, net zoals met het gamen. En het is geen probleem als je bank iets verder weg staat, want de beeldschermen zijn hier groot genoeg voor. En als je de bank iets dichterbij schuift, krijg je zelfs een beetje het idee dat je in een bioscoop zit.

Haarscherpe natuur

Tot slot zijn de monitors die aangeboden worden bijna allemaal perfect voor een goede natuurdocumentaire. Met de details en kleuren uit de natuur, kan je pas echt zien wat je beeldscherm kan. Heel leuk om dit zo nu en dan eens te doen dus. Je ziet precies waarvoor je het beeldscherm hebt aangeschaft en het is nog leerzaam ook! Ook als je een beetje moe bent maar niet kunt slapen, vind ik natuurdocumentaires vaak een uitkomst. Als ik een halfuurtje kijk beginnen mijn ogen gegarandeerd dicht te vallen. Waar die monitor wel niet goed voor is..!