Educatie is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt en ook persoonlijke ontwikkeling lijkt belangrijker dan ooit. Steeds vaker lijken we op zoek naar manieren om onze kennis bij te spijkeren en zelfs manieren om ons volledig om te scholen. Dit kan op een traditionele manier, zoals bijvoorbeeld klassikaal, maar het vindt ook steeds vaker online plaats, bijvoorbeeld via tutorials en webinars. Ben jij benieuwd welke cursussen op dit moment populair zijn? Ik vertel je er graag meer over.

Werken aan je digitale kennis

Het zal je niet verbazen, maar de opkomst van het internet en de digitalisering hebben ervoor gezorgd dat steeds meer plaatsvindt op het internet. Vanzelfsprekend is de vraag naar mensen met digitale kennis de afgelopen jaren dan ook fors gestegen! Denk hierbij aan het ontwikkelen van websites, online marketing zoals zoekmachineoptimalisatie of het beheren van social media accounts en het ontwikkelen van logo’s. De meeste jongeren die rondom de eeuwwisseling geboren zijn, zijn tijdens de digitalisering opgegroeid en zij hebben daarom vaak wat extra feeling met deze technologie. Dit neemt niet weg dat het voor iedereen slim én leuk kan zijn om een cursus te volgen waarbij je je digitale kwaliteiten vergroot, zoals een cursus seo.

Alles leren over Adobe

Een van de meest bekende en belangrijke softwareproducenten van dit moment is ongetwijfeld Adobe. De softwareprogramma’s die door Adobe worden gemaakt ontwikkeld worden gebruikt door miljoenen organisaties wereldwijd! Vanuit organisaties is er dan ook steeds meer vraag naar mensen die overweg kunnen met programma’s als Adobe Photoshop, Adobe Illustrator of Adobe InDesign. Dit zijn professionele programma’s die een hoop mogelijkheden bieden, maar die wel enige training vereisen. In Nederland zijn er verschillende trainingsbureau’s die trainingen al een cursus Photoshop, Illustrator of InDesign aanbieden, waaronder Learnit.

Wil je meer weten over de cursussen die in dit artikel zijn genoemd of wil je je voor een cursus aanmelden? Neem dan eens een kijkje op de website van Learnit.