balkonhekken

Stel je voor, je bent aan het zonnen of je bent van je balkon aan het genieten. Opeens praat de buurman of vrouw met je met een heel gesprek. Sommigen vinden dit niet fijn, maar er is altijd kans dat je een persoon bent die graag tijdens je vrije tijd alleen gelaten wilt worden. Is er hier een oplossing voor bij het balkon? Ja, die bestaat. Het is een balkonhek scherm, het is een scherm wat je tussen je buren laat bouwen met de hulp van experts, zo krijg je de privacy die je graag wilt. De vraag is waarom zou je een scherm nemen?

Waarom privacy zo belangrijk is

We willen het wanneer we het nodig hebben, maar waarom willen we het wanneer we het nodig hebben? Het is niet een makkelijke vraag om te beantwoorden, maar het komt allemaal door instinct. Als we bekeken worden door vreemdelingen voelen we ons gelijk al minder comfortabel, dit komt omdat onze lichaam niet weet of het veilig is. Dit is niet altijd het geval voor privacy, het kan ook schaamte of angst zijn; angst dat je de tijd die je wilt besteden niet kan besteden. Het laatste blijkt het meest passen bij een balkon, zo hoef je niet met de buren te praten door de privacyscherm.

Waarom schermen niet standaard zijn

Waarom staan deze schermen niet bij elk balkon? Is het gedachte van privacy minder belangrijk of minder aanwezig bij de bouwers van het balkon? Het antwoord is ja en nee. Hoewel er genoeg mensen zijn die een privacyscherm geweldig vinden, zijn er genoeg die het liever niet hebben. Zij willen juist wel praten met hun buren of iedereen die langs lopen; zo kunnen ze sociaal zijn. Het niet installeren klopt hier meer, stel je voor dat je wilt praten maar dat niet kan door een scherm waarvoor je moet betalen om het weg te halen!