Stedentrip Barcelona

Ik ga graag op stedentrips. Met m’n vriendinnen, met m’n vriend, met m’n vader, eigenlijk is alles gaaf, als ik maar een mooie stad te zien krijg. Een aantal dagen lekker rondlopen in mooie ouderwetse straten waar je de geschiedenis kan voelen, lekker eten in een restaurantje waar ze een specifiek soort vis verkopen, en afsluiten met een goede cocktail bij een leuke bar. Waar vind je dit allemaal? Ik stel voor: een stedentrip Barcelona!

Iconisch Barcelona

Elke stad heeft zo z’n icoon. Voor Parijs is het de Eiffeltoren, voor London is het de Big Ben. En voor Barcelona is het de Sagrada Familia, een enorme en wereldberoemde basiliek die in het midden van de stad staat. Hij is ontworpen door Atoni Gaudi, de belangrijkste ontwerper van Barcelona. De bouw van de basiliek (een enorm kathedraal-achtig construct met enorme spitse torens) is in 1882 begonnen, heeft lang stilgelegen tijdens de Spaanse Burgeroorlog (op zich wel logisch) en zal waarschijnlijk in 2026 voltooid worden. Maar zelfs in haar nog niet helemaal voltooide staat is de Sagrada ontzettend indrukwekkend en zeker een bezoekje waard.

Voor iedereen wat wils

Barcelona heeft, zoals elke wereldstad, voor iedereen wat wils. Er is een enorm park, Park Güell, waar je heerlijke wandelingen kan maken en kan genieten van alle kunst die zich in het park bevindt. Een belangrijke is de salamandertrap in het park, die helemaal uit mozaïek bestaat. Je hebt in Barcelona ook een enorme promenade, Las Ramblas, vol met winkeltjes, kraampjes en levende standbeelden. Het straatbeeld van een typische Spaanse stad wordt daar volledig waargemaakt. Ook zijn er op meerdere plekken in de stad prachtige pleinen met grote fonteinen en standbeelden, waaraan leuke restaurantjes grenzen. Voor iedereen wat wils.

Een stedentrip Barcelona is dus eigenlijk altijd een goed idee. Je bent in een  lekker warm land, je bent of met mensen waar je om geeft of lekker in je eentje, en je bent even weg van alles wat het normale leven lastig maakt. Je kan heerlijk genieten van alle geschiedenis om je heen, rondkijken in alle grootste kathedralen en musea, keer op keer over de mooie pleinen wandelen en muntjes in de fonteinen gooien voor een wens, je vingers over de prachtig gekerfde trapleuningen laten glijden, en cocktails drinken terwijl de zon langzaam ondergaat en het warme weer langzaam plaatsmaakt voor een frisse wind. Barcelona heeft ook speciale nachtwandelingen, die de stad weer een hele andere sfeer geven. Ga dus je geluk zoeken op je stedentrip Barcelona!