Het maakt niet uit waar je bent op je ski- of snowboard reis, van beginner tot expert, er is voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te beginnen, overweeg dan om een paar snowboardschoenen aan te schaffen. Snowboarden kan leuk en betaalbaar zijn, maar het is ook een sport die een uitrusting van de hoogste kwaliteit vereist. Beschouw jezelf als gewaarschuwd als je nog geen snowboardschoenen of snowboard bindingen hebt! Of je nu een casual dagelijkse sneaker wilt of een high-tech all-mountain beest, er is een optie voor elke skiër en snowboarder. Laten we eens duiken in de beste snowboardschoenen van dit moment om je op weg te helpen.

Hoe kies je je eerste paar snowboardschoenen?

Snowboard bindingen waar op letten? Bij het kiezen van je eerste paar snowboardschoenen wil je er zeker van zijn dat ze de juiste maat hebben. Het ontwikkelen van een schoenmaat voorkeur is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je ervaring met snowboarden veel aangenamer en veiliger te maken. De ideale schoenmaat voor snowboarden is een iets grotere maat dan normaal. Naarmate je ouder wordt, ontwikkelen je voeten eelt, waardoor je schoenen kunnen wegglijden in de sneeuw en uit de tenen kunnen glijden. Maten zijn dus erg belangrijk! Ga eerst met een meetlint op een besneeuwde helling staan. Neem de lengte van je langste voet en deel die door 2. Zo krijg je je schoenmaat in inches.

Beste schoenen voor beginnende skiërs

Als je een beginnende skiër bent en wilt beginnen met een paar bindingen of snowboard schoenen, dan is de Burton Freeride Classic een goed begin. Ze bieden veel ondersteuning en hebben een laag profiel waardoor je er gemakkelijk in kunt lopen. Als je een beginner bent die eerst het snowboarden wil uitproberen, raden we je de Burton Basics aan, met zachte, flexibele bindingen die makkelijk in te lopen zijn.