hottub-kopen

Bij zo’n mooie hottub buiten denk je waarschijnlijk dat dit uit een warmer land komt, maar niets is minder waar. Hottubs komen oorspronkelijk uit Scandinavië, waar de inspiratie kwam van de vele natuurlijke warmwaterbronnen die daar te vinden zijn. Daarna is dit idee verder door Europa en andere plaatsen verspreid, waar het nu gezien wordt als een echte luxe. Traditioneel waren deze hottubs uit Scandinavië gemaakt van hout en niets anders, waarbij een houtkachel werd gebruikt. Nu zijn ze te vinden in allemaal verschillende vormen, maten en materialen. Wel is de voorkeur qua design nog vaak hout, ook als extra rand bij kunststoffen hottubs.

Extra aandachtspunten

Voordat je een hottub aanschaft zijn er een hoop dingen om rekening mee te houden. Zo wordt er namelijk vaak geadviseerd om een houtgestookte hottub op een goede fundering te zetten die waterpas staat. Dit kan op veel verschillende materialen, zoals beton, tegels, stenen en zelfs een houten vlonder. Ook is het goed om een extra opstapje toe te voegen aan de hottub zodat je veilig in en uit kan stappen. Dit is vooral belangrijk bij hottubs die wat hoger zijn, aangezien er als je nat bent dan een groter risico is om te vallen bij het uitstappen.

Afdekplaat voor de hottub

Er zijn veel accessoires voor de hottub die helpen bij het gebruiksgemak en de veiligheid. Zo is er voor de hottub met interne kachel ook een afdekplaat die veel voordelen met zich mee brengt. Zo is het bijvoorbeeld het geval dat de kachel en dus het water van de hottub sneller warm wordt als je een afdekplaat hebt. Ook is het hygiënischer aangezien het vuil en eventueel zelfs insecten/kleine dieren buiten de hottub houdt als je de afdekplaat in combinatie met een deksel gebruikt. De afdekplaat kan daarnaast ook helpen met het warme water op temperatuur houden, wat wel zo fijn is om zo lang mogelijk van de hottub te kunnen genieten.