5 gereedschap

Iedereen kent het wel, er is weer iets stuk in de woning waar je inwoont. Voor de meeste mensen betekent dit dat de gereedschapswagen weer tevoorschijn komt. Met de boor, hamer, beitel of schroevendraaier gaan de klussers van Nederland te werk tegen kapotte dingen. Gebeurd dit eigenlijk in andere landen ook en is dit eigenlijk wel logisch? Is het misschien niet logischer om een vakman te huren om het probleem op te lossen? Dat gaan we bekijken.

Klussen in andere landen

Eigenlijk zien we dat in west europese landen er veel geklust wordt door de mensen zelf. Als het geen grote schade is zullen dus een hele hoop mensen in dit deel van de wereld het probleem sneller zelf oplossen. In andere delen van de wereld is het tegenovergestelde waar. In die delen van de wereld worden kleine dingen die kapot zijn altijd gemaakt door een vakman die er een certificaat voor heeft. Het is daar dan ook raar dat je het zelf doet aangezien daar dus mensen voor zijn. Daarentegen moet ook gezegd worden dat in die delen van de wereld vakmannen een stuk goedkoper zijn en dus zal de drempel om er een te huren een stuk minder hoog zijn.

Is zelf klussen logisch?

Als je er goed over nadenkt is het misschie  niet altijd de meest logisch keuze om geen vakman in te huren. Aan de andere kant is altijd een vakman inhuren in Nederland praktisch onbetaalbaar. Ook zit het echt in de Nederlandse cultuur de gereedschapswagen erbij te pakken dus het is wel een mooie traditie. De klussende mannen en vrouwen van Nederland moeten wat mij betreft dus nog lekker doorgaan met klussen in en om het huis heen. Ook al is het misschien niet altijd even logisch is het toch een teken dat je voor jezelf kan zorgen en dat je niemand anders nodig hebt. Natuurlijk is het aan het einde van de maand ook goed voor de portemonnee.