vog aanvraag

De tijd dat je naar het gemeentehuis moest gaan om bepaalde documenten aan te vragen is verleden tijd, vandaag de dag is er internet waar ja alle aanvragen kunt doen. Bij justis vog aanvragen ben je niet alleen veel sneller, het is nog voordeliger ook. Je hoeft geen dag vrij te nemen, om vervolgens in de rij te staan om de verklaring aan te vragen. Zolang je internet hebt, kun je op ieder moment van de dag je VOG aanvragen. Inclusief de avonduren en de weekenden, 24 uur per dag.

Je komt altijd bij Justis terecht

Waar je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvraagt, je komt altijd bij de dienst Justis terecht. Worden er gouden bergen beloofd dat je eerder aan de beurt bent met je aanvraag? Dit is helaas onmogelijk, bij justis vog aanvragen wordt er altijd netjes op volgorde gewerkt van binnenkomst. Er bestaan geen diensten die het sneller doen, wel is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen. In veel gevallen heb je dan binnen een week de aanvraag binnen.

vog aanvraag

Uitzonderingen voor jeugdige leeftijd

Ga je een justig vog aanvragen dan wordt er in de meeste gevallen een terugkijktermijn gehanteerd van minimaal vier jaar, echter ben je onder de 23 dan is deze termijn maar 2 jaar. Zo wordt voorkomen dat iemand op jonge leeftijd wordt belemmerd, de kans op een baan is daardoor vele malen groter. Maar het is wel afhankelijk van het delict wat je hebt gepleegd, zware delicten tellen ook veel zwaarder mee, ook als je jong bent.