Als jij je op dit moment oriënteert op de huizenmarkt heb je het misschien wel eens voorbij zien komen. Het huis wat je had gezien is verkocht, maar een paar maanden later staat het weer op de markt. Het enige verschil is de prijs, want het huis is nu duurder. Grote kans dat het huis is gerenoveerd en weer op de markt is geplaatst. Deze renovatie huizen gaan altijd mee met de laatste trends. Een nieuwe vloer, keuken en badkamer. Vaak zie je dat de koper heeft gekozen voor een cement muur badkamer. Het aanzicht van zo een badkamer is indrukwekkend en past bij de stijl van deze tijd.

Verschil betonstuc muur en cement muur

Een cement muur is niet de enige trend op het gebied van badkamers. Ook betonstuc is erg in trek bij vele. Als je zelf bezig bent met het renoveren van jouw badkamer vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een betonstuc badkamer of een cement muur badkamer. Allereerst is er een verschil in structuur. De mix die het cement maakt bestaat uit wit cement een kwarts. Dit zorgt dat de structuur lijkt op dat van marmersteen. Betonstuc bevat daarentegen minder structuur wanneer aangebracht. Dit kan men als rustiger ervaren. Overigens blijft de keuze een kwestie van smaak. Het gaat er om wat jij het beste vindt passen bij jouw smaak en de badkamer.

Andere mogelijkheden met cement

Een cement muur badkamer is mooi, maar de badkamer is niet de enige plek waar je dit toe kan passen. Tegenwoordig kun je het op meerdere plekken in huis toepassen. Je zou in plaats van laminaat of tegels kunnen kiezen voor een cementvloer. Het voordeel hiervan is dat de vloer onderhoudsvrij is. Met een doek of dweil is de vloer zo schoon. Ook geeft het een strakke look, wat weer mooi past bij een industriële stijl. Een cement muur kan ook mooi zijn in de woonkamer. Een populaire trend waar zo een cement muur mooi bij past is een cinewall.