Opleiding binnendienst

Fabius Opleidingen kan met de opleiding binnendienst de wensen vervullen van mensen die graag met anderen communiceren en zich bezig willen houden met het verkopen van producten. Met de opleiding binnendienst kun je je opwerken tot commercieel medewerker binnendienst. Je komt dan op een centrale positie, waarbij je jezelf mag beschouwen als een spin in het web. Je stuurt de buitendienst medewerkers aan, communiceert met klanten en collega’s, werkt offertes uit en helpt mee om een verkoopstrategie te bedenken. Het is dus echt een functie voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische baan in een middelgroot of groot bedrijf.

Opleiding binnendienst

Wat leer je tijdens de opleiding binnendienst?

Communicatie is een belangrijk onderwerp in de opleiding binnendienst. Er wordt veel aandacht besteed aan gesprekstechnieken, bijvoorbeeld om producten te verkopen. In de vele praktijkoefeningen maak je kennis met het toepassen van argumenten om producten te kopen, en om met een potentiële klant in onderhandeling te gaan. Uiteraard mogen in de opleiding binnendienst de onderdelen kwaliteit en logistiek niet onderbreken. Maar ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van verkoopinformatiesystemen, het vergaren van informatie van klanten en de ondersteuning bij het opzetten van marketingacties. Al met al komen bij deze opleiding alle aspecten van het werken in een commerciële binnendienst ruimschoots aan bod.

Praktische informatie

De opleiding binnendienst duurt bij Fabius Opleidingen 40 weken. Je moet wekelijks een les van een dagdeel bijwonen in één van de 50 leslocaties in het land. Dat betekent dat je niet ver hoeft te reizen. De lessen worden gegeven op avonden en ochtenden, zodat je kunt uitzoeken wat jou het beste uitkomt. Naast de lessen moet je er rekening mee houden dat je wekelijks een dagdeel moet besteden aan huiswerk. De opleiding bestaat uit enkele onderdelen, waarvoor je telkens je examen moet doen.