De taal die iedereen spreekt
Het beroep van muzikant mag wel tot de oudste beroepen ter wereld worden gerekend. Muzikanten zijn getalenteerde personen die gevoelens tot uiting weten te brengen in de muziek die men maakt. In een wereld die steeds individualistischer wordt is het een beroep wat heel belangrijk is. Je bent immers steeds meer bezig met wat jou bezig houdt en daarbij zou je toch haast vergeten dat samenzijn een meerwaarde heeft in je leven. Muziek bindt mensen samen, en dat is de reden waarom er steeds vaker wordt gekozen voor een optreden van een muzikant bij een samenzijn.

Muziek als communicatiemiddel
Er zijn evenementen en bijeenkomsten waarbij mensen met de gedachten niet betrokken zijn of willen zijn bij wat er gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een afscheidsfeest op het werk of aan een herdenkingsbijeenkomst. In dat geval is een instrumentalist als geen ander in staat om gevoelens te vertolken. Wanneer je kiest voor een gitarist krijg je gelijk een hoop emotie bij bezoekers, en het zorgt ervoor dat men uit zijn of haar eigen bubbel wordt getrokken. Uiteraard zijn er ook andere aangelegenheden waarbij een artiest mensen bij een programma betrekt. Daarnaast kan je ook voor een andere setting zorgen waarbij je een complete band inhuurt om een sfeer neer te zetten. Een feestelijk moment met muziek erbij zorgt voor een publiek wat zich samen amuseert.
Een muzikale mascotte
Kinderen houden van knuffeldieren; hoe groter ze zijn, hoe liever het ze is. Een muzikant die zich heeft verkleed als knuffeldier zal dan ook al snel een groep kinderen om zich heen verzameld hebben. Dit werkt niet alleen wanneer je een groep ouders de zorg voor de kinderen tijdelijk uit handen wil nemen; het kan ook werken wanneer je kinderen in een individuele setting wil aanspreken. Kinderen zullen het waarderen wanneer er een eigen concert voor hun wordt gegeven of wanneer hun lievelingsliedje wordt gespeeld. Het zorgt ervoor dat kinderen in een situatie kunnen ‘aarden’. Het mooiste wordt in hun naar boven gehaald door de muzikant en dat brengt vreugde bij feestjes en evenementen.