Er zijn verschillende eigenschappen die worden gezien als mannelijk. Vaak zijn dit eigenschappen waar vrouwen zich aangetrokken tot voelen en die mannen daarom graag willen uitstralen aan de buitenwereld. Zo is het bijvoorbeeld voor vele vrouwen aantrekkelijk als een man zelfstandig is doordat hij zijn eigen zaken kan regelen en niet afhankelijk is van anderen. Ook is sterk of stoer zijn iets wat mannen over het algemeen graag uit willen stralen. En stoere of mannelijke uitstraling van een man wordt vaak ook uitgestraald in de vorm van gezichtshaar. Zo is een sik, snor of baard een vorm van mannelijkheid. Een arganolie die volgens DailyArgan een baard voller kan laten groeien is daarom aantrekkelijk voor vele mannen.

Begin met sporten

Door te sporten kun je al heel veel mannelijke eigenschappen ontwikkelen. Zo kun je door te sporten niet alleen sterker worden, maar zul je ook zelfverzekerder worden. Door consistent te blijven sporten, zal je discipline opbouwen en zul je je lekkerder in je vel voelen. Hierdoor zul je zelfverzekerder zijn en stoerder overkomen. Als je moeite hebt om te sporten, kun je hier op verschillende manier mee omgaan. Je kunt bijvoorbeeld een personal trainer inhuren, waardoor je niet alleen zo goed als verplicht bent om te gaan, maar ook leert om te trainen en sneller resultaat zal boeken. Als je hier geen geld voor hebt, kun je er ook voor kiezen om samen met een vriend te gaan sporten. Sporten met vrienden is een goede manier om elkaar gemotiveerd te houden.

Laat een baard groeien

Een manier om te werken aan je mannelijkheid die elke man wel kent, maar toch goed werkt, is het laten groeien van een baard. Een baard laten groeien is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met arganolie baard kan je het sneller laten groeien dan normaal. Ook kun je gebruik maken van een dermaroller om je baard sneller te laten groeien.