Letselschade advocaat

Heb jij recentelijk letselschade opgelopen en hoop je een letselschade advocaat in te schakelen? Er is een grote kans dat je dit niet eens nodig hebt. In dit blog zal ik precies uitleggen wat letselschade is en wat een letselschade advocaat, dan wel adviseur voor je kan betekenen.

Letselschade advocaat

Wat doet een letselschade advocaat? 

Letselchade loop je op na een ongeval waarbij een andere partij schuldig is aan jouw schade. Dit kan ofwel gaan om een verkeersongeluk met een andere verkeersdeelnemer, of bijvoorbeeld om een ongeval op werk of in een ziekenhuis. Bij letselschade lopen de kosten vaak hoog op en deze kun je in principe verhalen op de andere partij. Als een letselschade zaak heel ingewikkeld wordt kan een letselschade advocaat je bijstaan in een rechtszaak om te eisen wat jou toekomt.

Wat doet een letselschade adviseur? 

In veel gevallen is een advocaat echter helemaal niet nodig. Veel zaken zijn relatief simpel en hoeven helemaal niet in een rechtszaal besproken te worden. In plaats daarvan kan je een letselschade adviseur inschakelen. Deze kan je helpen bij het eisen van een schadevergoeding en de communicatie met de andere partijen. Bovendien is een adviseur gratis, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is. Maak een afspraak met een letselschade bureau om erachter te komen wat voor hulp jij nodig hebt.