eSports toernooi

Nu meer dan ooit is het belangrijk om ergonomisch te werken. Omdat bijna iedereen tijdens de lockdown die een kantoorbaan heeft, wel thuis heeft gewerkt. Wat veel ons vergeten is het belang van ergonomisch werken. Want niet alleen op kantoor (waar vaak al wel gedacht wordt aan ergonomie) maar ook thuis is het erg belangrijk. We zijn nu al een aantal maanden verder en veel Nederlanders hebben al wel een gestationeerd home office gebouwd voor zichzelf. Dat is natuurlijk niet gek want werk gaat door. Wat belangrijk is dat we ook in onze home office goed ergonomisch werken anders hebben we daar later veel spijt van. In dit artikel lees je wat ergonomisch werken nou precies inhoudt en de gevaren van een slechte werkhouding.

Wat is ergonomisch werken?

Om even te beginnen met de vraag wat is ergonomisch werken nou precies? Ergonomisch werken houdt in dat u een juiste werkhouding aanneemt en voldoende mentale en fysieke herstelmomenten inplant tijdens de werkuren. Denk bijvoorbeeld aan 8 uur zittend werken achter een bureau. Dus een juiste houding is erg belangrijk als je ergonomisch wilt werken. Een goede bureaustoel of een zit sta bureau kan hierbij goed helpen. Bedrijven als https://actief-dynamisch-werken.nl/ maken zich hier hard voor. Hieronder lees je wat de gevaren zijn als je niet ergonomisch werkt.

Gevaren van niet ergonomische werkplek

Als je dag in dag uit een slechte werkhouding hebt en weinig beweging tussendoor krijgt. Kun je ernstige lichamelijk klachten oplopen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Een verkeerde werkhouding kan resulteren in:

  • Rugpijn
  • Hoofdpijn
  • gespannen spieren
  • oogklachten
  • psychische klachten

Dit klinkt als een rijtje klachten waar we heel graag uit de buurt van willen blijven. Dus denk goed aan je houding en schaf een juiste bureaustoel en bureau aan!

Tip: Wil je het niet koud hebben tijdens het werk? Dan is een Jaga radiator iets voor jou!