stof

Op zoek naar een soort stof die brandgevaar verminderen, want het is weer tijd voor een evenement of een verjaardagsfeest met kaarsen op de tafel en veel mensen er omheen. Klinkt heel gezellig, maar er hoeft maar iemand een kaars omver te gooien over een vlambaar voorwerp en het is gedaan met de pret. Voor dit soort gebeurtenissen is het veiliger om een brandvertragende stof te gebruiken, bijvoorbeeld een tafelkleed. Hierdoor worden uitslaande branden voorkomen of de kans erop verkleind. Hieronder zal ik meer vertellen over, wat een brandvertragende stof nou eigenlijk is.

Wat is brandvertragende stof?

Brandvertragende of brandwerende stoffen worden ook wel terlenka- of burlington stof genoemd. Dit type stof is van 100% polyester stof gemaakt en kan worden gebruikt voor veel verschillenden toepassingen. Brandvertragende stof is, dus een soort textiel dat een stuk beter bestand is tegen brand, dan andere soorten stof. Het is dus niet vuurbestendig, maar vertragend. De vezels zijn door een chemische behandeling beter beschermd tegen brand. Deze chemische stof reageert met teer en gassen, die door de stof worden geproduceerd. Zodra de chemische stof met de teer en gassen reageert, wordt de stof verkoolt in plaats van verbrandt.

stof

Waarvoor wordt het gebruikt?

Deze stof kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Vaak wordt deze stof gebruikt voor het decoreren van ruimtes of wordt het juist gebruikt om bepaalde ruimtes af te schermen. Voorbeelden zijn, tafelkleden, plafondbekleding en gordijnen. Vaak komt deze stof het meest voor in theaters en bioscopen. Ben je dus van plan om iets groots te organiseren, maar heb je geen zin in uitslaande branden, koop dan brandvertragende stof.